Päivitetty 02.06..2021

Tiistaina 20.4.2021 valmistui Kollolan ulkohuussien remontti.

Kumpikin osasto varusteltiin nykymääräykset täyttävillä kompostikäymälöillä.

Ja tietenkin rakentaja piti meille oppitunnin niiden käytöstä.

Keskiviikkona 21.4.2021 Merimasku-Seura ry:n Villivuori projekti sai lähtölaukauksen. Koverintiellä olevaa kohtauspaikkaa levennettiin ja pidennettiin, jotta kävijöiden autot voisivat pysäköidä kulkuneuvonsa mahdollisimman kauas itse tiestä tien muuta liikennettä häiritsemästä. Myös Seuran hallitus kävi tutustumassa Villivuoren muinaishautoihin.

Vielä samalla viikolla Turun museokeskuksen arkeologi kävi tutustumassa Villivuoren muinaishautoihin. Ja tällä viikolla saimme myös hyviä neuvoja kasvi- ja lintuspesialisteilta.

Torstaina 6.5. Naantalin kaupungin Museotoiminta ja kulttuuripalvelusta Anne Sjöström ja Ulla Clerc kävivät tutustumassa Kollolan kotiseututaloon.

Merimasku-Seura kertoi rakennusten historiasta, nykytilasta ja korjaustarpeista. Esillä olivat myös tämän kesän ja ensi vuoden suunnitelmat toiminnastamme.

 

 

12.5. kokoontuivat talkoolaiset Villivuorelle johtavalle polulle raivaamaan ahtaimpia paikkoja ja merkitsemään polun paikkaa ja suositeltavaa kulkureittiä muinaishautojen äärelle.

Merimasku-Seura ry sai Naantalin kaupungin viranhaltijalta päätöksen ja luvan tehdä ja sijoittaa vanhanmallisen pohjoisreimarin Kirkonsalmentien ja Merimaskuntien liittymän vierialueelle. Reimari kiinnitetään isoon kiveen. Pohjoisreimarihan on ollut aikoinaan Merimaskun kunnan vaakunassa ja Merimasku-Seura on käyttänyt sitä logonaan useissa yhteyksissä.

 

Esa Mäkelä ja Vannepaja ottivat vastaan haasteen toteuttaa ja valmistaa reimari saatujen ohjeiden mukaan. Kuvissa ensimmäiset kokeilut hankkeessa myös mukana olleen Pertti Arvosen kanssa.

Toivottavasti näemme sen pian Merimaskun "porttina" ja maamerkkinä ohikulkijoille.

2.6. kävimme Naantalin kaupunginpuutarhurin läsnäollessa mittailemassa ja tutkailemassa reimarin kokoa ja paikkaa. Hyvältä näyttää, vielä maalaaminen punaiseksi ja raita ja tietenkin oikea pystytys.